Pomysły na własną firmę
28 lipca 2016Przepis na energetyczne i zdrowe śniadanie
28 lipca 2016Istota spożywania pokarmów bogatych w błonnik pokarmowy
Wszelkiego rodzaju płatki zbożowe, owsiane, kukurydziane bogate są w wiele witamin i składników odżywczych, które w bardzo dużym stopniu są w stanie wpłynąć na nasze zdrowie i doskonale uzupełnić dietę naszego organizmu. Zazwyczaj dobrze jest zjeść sobie takie płatki z mlekiem, choćby na śniadanie. Jest to w stanie zapewnić doskonały początek dnia. Dzięki takiemu śniadaniu dostarczymy sobie energii na cały poranek i dodatkowo będziemy mogli liczyć na doskonałe samopoczucie. Nie ma przecież nic lepszego niż lekkie, zdrowe i pożywne śniadanie.
Świetne właściwości błonnika pokarmowego
Wszelkiego rodzaju produkty zbożowe, w tym także płatki, bogate są w zbawienny dla ludzkiej diety błonnik. Niegdyś błonnik uważany był w przypadku jedzenia za składnik balastowy, który w żaden sposób nie był wykorzystywany przez ludzki organizm. Z czasem okazało się jednak, że składnik posiada szereg właściwości bardzo korzystnych dla organizmu ludzi. Bierze on bowiem bardzo istotny udział w trawieniu posiłków i pozwala układowi pokarmowemu funkcjonować na odpowiednim poziomie. Dzięki niemu jesteśmy więc w stanie zachować zdrowie i do tego czuć się doskonale każdego dnia.
Trudno o cenniejszy składnik pożywienia
Błonnik jest bardzo zdrowym składnikiem wielu ekologicznych produktów Bjorg. Dzięki niemu wiele dań zyskuje na jakości, produkty w niego bogate są zdrowsze i pożywniejsze. Błonnik sam w sobie ogranicza również apetyty, sprawia, że jesteśmy najedzeni przez znacznie dłuższy czas. Na dzień dzisiejszy bardzo istotne jest więc wzbogacanie swojej diety o produkty zawierające błonnik. Zawiera go bardzo dużo produktów zbożowych, niektórych rodzajów pieczywa. Dobrze jest nawet pić kawę zbożową, która z mlekiem smakuje wręcz wyśmienicie i doskonale nadaje się jako jeden z elementów śniadania lub kolacji. Nie ma cenniejszego składnika od błonnika pokarmowego.